Home Konalo se
PDF Tisk Email
Napsal uživatel František Tuhý   
Pátek, 26 Říjen 2012 14:00

Mariáš opět na scéně

Mariáš a Víska k sobě již sedm let nerozlučně patří. 8.ročník Víseckého betla cupu – turnaje ve voleném mariáši ve trojici se uskuteční 10.listopadu 2012. Od 8.00 do 8.45 hodin proběhne evidence závodníků, v 9.00 klání vypukne. Celkem bude odehráno pět hodinových kol, mezi třetím a čtvrtým kolem čeká účastníky oběd.

 

Drobné, padesátníky, každý hráč získá výměnou od pořadatelů. Složení trojic určí počítač, nemůže se stát, že by se někteří aktéři sešli 2x. Po skončení kola se výsledky zpracují, podle vyhraných peněz se přidělí body, určí prozatímní pořadí, vylosuje nová hra. Systém na body je spravedlivější, nemůže rozhodnout jedno nahodilé vítězství, kdy „šla karta jako blázen“.

Za těch sedm let si turnaj vydobyl značnou popularitu, vavříny často získávají i karbaníci z Frýdlantska, kteří hrají mariáš pouze čas od času ve své hospůdce, a to ještě většinou ve čtyřech. Svojí účasti potvrzují, že přejít na trojkový není problém, že není čeho se bát. Ostatně, potvrdit to mohou i čtyři ženy, které se pravidelně účastní.

Z organizačních důvodů (zajištění oběda) uvítáme, když se přihlásíte do 8.11. telefonicky na číslo 606270720 nebo na e-mail Tato emailová adresa je chráněna před spamboty, abyste ji viděli, povolte JavaScript . Na webu www.viska-os.eu najdete výsledky a fotky z minulých ročníků.

Aktualizováno Pátek, 26 Říjen 2012 14:18
 
Copyright © 2024 www.viska-os.eu. Všechna práva vyhrazena.
Joomla! je svobodný software šířen pod GNU/GPL licencí.
 
dsc02787.jpg
img_5041.jpg

 

Další obrázky jsou ve FOTOGALERII.
(klikni na tento řádek)