Home Konalo se
Mariáš 2010 PDF Tisk Email
Napsal uživatel František Tuhý   
Sobota, 20 Listopad 2010 00:00

Povodňový mariáš vyšel na jedničku

Český ráj, Českolipsko, Děčínsko, Dolní Řasnice, Liberec, Hejnice – to jsou místa, z kterých se převážně rekrutují rok co rok účastníci mariášového turnaje ve |Vísce u Frýdlantu. V pátém ročníku VÍSECKÉHO BETLA CUPU se představilo rekordních 66 karbaníků.

 

Pořadatelé ze Sokola Vísky to letos neměli jednoduché. Fotbalové hřiště patří mezi tři nejvíce postižené sportoviště povodní v Libereckém kraji, část kulturního domu, kde se mariáš hrál, byl též dva metry pod vodou, nebylo jednoduché ho připravit do hratelného stavu. Jak vypadala Víska před těmi třemi měsíci si mohli účastníci prohlédnout na 80 fotografiích, a že je zdevastovaná obec na mnoha místech ještě dnes viděli na vlastní oči z oken automobilů při příjezdu. Naštěstí život jde dál, postižení se s tím jistě zdárně poperou.

 

A jak se poprali mariášníci s neposlušnou kartou prozradí pár čísel na závěr. Vítězem se stal Josef Neumaier z Dolní Řasnice, druhé místo patřilo Rudolfu Jankovi ze Cvikova. Třetí flek si ve hře s čertovými obrázky urval pro sebe další hráč z Frýdlantska Michal Cap z Dětřichova. Vítěz si kromě hlavní ceny  odvezl v padesátníkovém mariáši v součtu pěti kol i  finanční obnos 182.-Kč, poslední hráč byl naopak chudší o 153.-Kč. Největší výhrou v jednom kole se mohl pochlubit Radim Soudský ze Cvikova s částkou 121.-Kč, naopak byli tací, co prohráli za jednu hodinu 92.-Kč. A v tom je právě kouzlo mariáše – chvíli jsi nahoře, chvíli zase dole …

 
Copyright © 2024 www.viska-os.eu. Všechna práva vyhrazena.
Joomla! je svobodný software šířen pod GNU/GPL licencí.
 
dsc02760.jpg
img_4743.jpg

 

Další obrázky jsou ve FOTOGALERII.
(klikni na tento řádek)